Sehati dan sejiwa

As salam,

Alhamdulilah, ada sedikit persamaan antara aku n jm..walaupun hobby paling jm suka adalah:

i) Membaca anime : one-piece ~ni adalah anime yang paling ketara~ siap de geng-geng yang sentiasa update.. kalau yang rapat dgn jm tu sure tahu la pe yang mereka selalu kongsi kan..dan aku sebagai seorang isteri yang konon supportive akan sentiasa like setiap pe yang jm or geng-geng one-piece update..tapi untuk baca dan lihat..sama sekali tidak..sebab aku bukan seorang yang rajin membaca walaupun aku berkhidmat di dalam sektor kerajaan ( Majlis Buku Kebangsaan Malaysia, Kementerian Pelajaran Malaysia)..dah terang-terangan aku berkerja dengan buku-buku..hahahah..tapi aku bukan seorang pembaca yang tegar..  so ini bukan persamaan antara hobby jm dan aku...



ii) Mendonlot : ini hobby yang memberi sedikit kebaikan kepada aku..sebab if aku bosan yang amat sangat..aku akan mintak jm donlot movie..tak kira la movie tu tahun yang lepas-lepas..yang penting level kebosanan aku dapat dikurangkan..tapi aku bukan pendonlot yang tegar..aku bukan celik-jinak IT..tidak ada persamaan dengan jm..walaupun jm selalu mendonlot di depan mata aku..tapi niat untuk belajar mendonlot aku tolak ketepi..sebab..biarlah jm seorang je pendonlot tegar..aku biar dengan title seorang penonton movie yang tegar..~maaf ye incik asben sebab sentiasa melayan karenah i yang menyusahkan ~...tapi, myb aku akan bertukar kepada title pendonlot tegar..cuma masa je yang menentukan..harap incik asben menahan kesabaran..

iii) Gamer : ini antara aktiviti yang agak jm suka buat pada masa bosan-lapang-boring..mmg addicted giler..kadang-kadang nak tunggu aku siap mandi-makan tu..jm still boleh on game utk isi masa lapang yang hanya 10 minit tu.. dan tentu la ini bukan persamaan hobby jm dengan aku..aku kurang berminat main game..not addited..just if nak buang bosan-boring boleh lah..tapi utk last option..btw aku lagi sanggup tito dari main game..




Dan...

Hobby yang ada persamaan antara jm dan aku adalah:

Layan K-Drama..dulu time aku belum kenal jm..jm memang dah lama layan k-drama ni..~adeyhh dalam hati ada taman~ tapi itu la hakikatnya..so jm donlot k-drama dan aku hanya menonton..aku mengaku aku seorang yang addicted..bila masa lapang-cuti..aku sanggup start layan dari pagi smpi ke esok pagi..hahhaha..sama la time aku further study..time gap 2 hari paper exam..aku boleh layan marathon k-drama..motive??..nak release tension la konon...addict gyle!! sampai ke hari ini aku tetap addicted layan k-drama..pulak tu jm pun layan k-drama..mmg terbaikkk la..hahhaha..so hobby layan k-drama masih kekal smpi ke hari ini..hanya itu satu persamaan hobby aku dan jm..

sekian...
 ~HYDA~
JM's wife

4 Luahan (Sila klik di sini untuk menambah ulasan):

noulha berkata...

hehehe game tu pun aku sama ngan ko.. aku takkan main game kecuali lgsung tade pape dah aku bleh buat..huhuhu

✿ H y D a . J M ✿ berkata...

Yo geng one piece..

Hahaha.. Aku mmg suke maen game.. Tak tenang klu tak maen.. Huahuahua...

~ J M ~

✿ H y D a . J M ✿ berkata...

elok la tu..geng-geng one piece..hahahha...

ف wildchild ۞ berkata...

JM, ape kate kau pengaruh siket wife kau tu. Bagi chapter yang best skali one piece kat die. Tambah besar siket geng nanti. hehe

Apa di fikiran anda...?